Βιογραφικό

Η διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου εργαζόταν ως εκτελωνίστρια, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά. Παράλληλα σπούδασε Αρχιτεκτονική χώρου, ανθοδετική και Ιστορία τέχνης. Διδάσκει εικαστικά, χειροποίητο κόσμημα, διακόσμηση και ανθοδετική για τη Νομαρχία Χανίων, τα κέντρα παιδικής δημιουργίας του Δήμου Χανίων και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. 

Τα τελευταία δέκα  χρόνια παρουσιάζει συμβουλές διακόσμησης από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης ,σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ενώ επαγγελματικά επί 18 χρόνια ασχολείται με τη διακόσμηση χώρων και το σχεδιασμό μοναδικών-χειροποίητων ειδών γάμου και βάπτισης. 

Τα έργα της είναι επιλεγμένα για τη συλλογή του ΕΟΜΜΕΧ «Ελληνικές  χειροτεχνικές δημιουργίες»  ενώ οι εκθέσεις της με καλαπόδια η πρώτη, στέφανα γάμου η δεύτερη, και Floral Art η τρίτη στο Ισλαμικό Τέμενος Γυαλού Τζαμισί, τελούσαν υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Χανίων και είχαν τη στήριξη του Δήμου Χανίων.
Στο εργαστήριο της στο Καλλιτεχνικό Χωριό Βερέκυνθος ασχολείται με χειροποίητα στέφανα γάμου, στολισμούς δεξιώσεων και διοργανώση γάμων στα Χανιά.